Gezonde smoothies

Gezonde smoothiesEen gezonde smoothie is een smoothie rijk gevuld met vitamines en voedingsstoffen. Ondanks dat je van plan bent om te gaan afvallen met smoothies is het nog steeds belangrijk dat je voedingsstoffen binnen krijgt. Te weinig voedingsstoffen maken je ziek en hongerig en uiteindelijk val je af op een ongezonde manier. Het is belangrijk om gezonde smoothies zo te maken zodat je niks tekort komt en op een natuurlijke manier afvalt.

Stel een smoothie samen met de vitamines die je nodig hebt

Het is belangrijk dat je kijkt naar welke vitamines je dagelijks nodig hebt. Als je denkt aan vitamines dan denk je waarschijnlijk direct aan vitamine c. Maar dit zijn niet de enige vitamines die je nodig hebt om een gebalanceerd dieet op te bouwen. Je dieet moet namelijk uit diverse voedingsstoffen bestaan, waardoor je lichaam op krachten blijft. De smoothies moeten dus niet alleen bestaan uit vitamines, maar ook uit vezels en eiwitten.

Stel een menu samen voor de hele dag

Het is handig om voordat je de dag begint zelf een menu samen te stellen. Je kan zo de gezonde smoothies van te voren maken en zo handig mee naar het werk nemen. Daarnaast weet je precies welke verse ingrediƫnten je van te voren in huis moet halen om aan de slag te kunnen met het smoothies dieet. De smoothies smaken namelijk het fijnste als ze vers gemaakt worden van verse soorten fruit en groente. Daarnaast is variatie met smoothies zeer belangrijk bij een evenwichtig dieet. Zo worden de smoothies niet snel saai en blijf je genieten van het eten.

Begin met een vol ontbijt

Zoals je misschien vaker gehoord hebt is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag. Als je een goed ontbijt genuttigd hebt dan kan je suikerspiegel hier zes uur meedoen. Dit is het langste van alle maaltijden die je de rest van de dag zal nuttigen. Het is vooral hierdoor belangrijk om een stevig ontbijt te nemen vol met eiwitten. Je kan hierbij denken aan magere yoghurt samen met bananen en aardbeien. Vergeet daarnaast geen water aan je ontbijt toe te voegen dit zorgt ervoor dat de maag gevuld blijft.

Gezonde smoothies zijn lekker en mogen altijd

Gezonde smoothies zijn niet alleen heel erg lekker, maar ze mogen ook nog eens altijd. Je mag een lichte smoothie namelijk nuttigen als tussendoortje. Zo voorkom je een hongergevoel en het gevaar dat je gaat snacken. Dat is het fijne van een smoothie dieet.