Zelf smoothies maken

zelf smoothies makenDe lekkerste smoothies zijn vaak nog de zelf gemaakte smoothies. Vooral als je niet veel lust is zelf smoothies maken een ideale oplossing om een dieet vol te houden. Als je zelf een smoothie maakt dan bepaal je zelf de ingrediënten van een gezonde smoothie. Je kan zo niet alleen rekening houden met wat gezond is en wat niet. Maar je kan in de smoothie precies stoppen wat je wel lust en wat je niet lust. Hiermee balanceer je een maaltijd waar je met plezier van kan eten zonder dat je er tegenop kijkt. Een plezierig dieet zorgt meestal voor sneller resultaat dan een dieet die niet vol te houden is.

Hoe kan je een smoothie het beste maken?

Als eerste is de absolute must-have voor het zelf smoothies maken een goede blender of sapcentrifuge. Wees niet zuinig met het kiezen van een blender of sapcentrifuge, want deze keukenapparaten zijn een investering in je dieet. Zoals sommige kookboeken kopen zorg jij voor een goede blender of sapcentrifuge. Vervolgens kan je de meest uiteenlopende combinaties samenvoegen en vervolgens blenden tot een smoothie. Het fijne van zelf smoothies maken is dat je zelf bepaald hoe fijn de ingrediënten gemixt worden. Als je bijvoorbeeld niet van stukjes houdt dan kan je deze helemaal blenden tot er niks meer van over blijft. Hou je liever wel van stukjes dan voeg je de zelf gesneden stukjes als laatste toe om even kort mee te mixen.

zelfgemaakte smoothiesSmoothies kunnen naast vaste ingrediënten ook nog kruiden bevatten

Als je denkt aan zelf smoothies maken dan denk je waarschijnlijk aan ingrediënten als aardbeien, banaan en kiwi. Maar je kunt naast de vaste ingrediënten ook nog iets extra’s toevoegen. De creativiteit laten we graag aan jouw over, maar helemaal niks is te gek voor een zelfgemaakte smoothie. Denk bijvoorbeeld aan aromaversterkers zoals vanille, gember of kaneel. Maar let hierbij wel op eventuele calorieën in je smoothie. Maar je kan ook denken aan verse kruiden zoals munt. Als je een goede blender hebt dan kan deze alles tot een glad geheel maken.

Gebruik je fantasie en maak creatieve smoothies!

Zelf smoothies maken is met behulp van een blender totaal niet lastig. Maar wat zeer belangrijk is dat is dat je jouw fantasie gebruikt om een smoothie te maken. Combineer diverse smaken en natuurlijke ingrediënten om het op te fleuren. Vrijwel niks is te gek en de meest vreemde creatieve combinaties kunnen uiteindelijk nog zeer smakelijke smoothies zijn om op te drinken. Het belangrijkste is dat je uiteraard wel erop let dat je de juiste vitamines en voedingsstoffen blijft binnenkrijgen.